X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cine sînt miniștrii din Guvernul Gavrilita care nu au fost suficienți de buni? Opinie

14 feb. 2023,, 08:45   Politică
3967 0

Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco, dar și Dumitru Budianschi sînt miniștrii care nu au fost suficienți de buni în calitate de miniștri în Guvernul Gavrilita.

Despre asta au vorbit și experții politici Valeriu Pașa și Ion Tăbîrță în cadrul emisiunii În Profunzime.

„Andrei Spînu a reușit să acumuleze o imagine foarte negativă, din mai multe motive. Au fost domenii întregi față de care nici nu prea a reușit să se apropie și să facă mare treaba, totodată a avut o comunicare aroganță și faptul că nu a reușit să invede din greșeli”, a declarat Valeriu Pașa.

Totodată, unele surse spun că nici Sergiu Litvinenco nu va face parte din următorul cabinet de miniștri.

„Au fost foarte multe aluzii în presă, eu nu cred că Litvinenco ar fi fost corupt, cu interese. În același timp, eu cred că dumnealui nu a reușit să manifeste duritate față de sistemul de Justiție, probabil el are prea multă încredere în cumsecadenia oamenilor în general”, a spus Pașa.


De asemenea, el a menționat că nu cunoaște cine ar putea fi următorul ministru al Justiției. Și ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, ar putea să nu mai facă parte din noul guvern condus de Dorin Recean.

„Blocul financiar economic, pînă la venirea domnului Alaiba, a provocat multe semne de întrebare. Guvernarea nea spus că inflația mare cu care se confruntă țară noastră este din cauza BNM, dar puteau fi și cei din blocul financiar economic mai eficienți. Și atunci cînd a plecat domnul Gaibu, cu același succes putea să plece și domnul Budianschi. Totodată, trebuie să recunoaștem că a avut un mandat destul de complicat, deficitul bugetar a fost destul de mare. Problema domnului Budianschi la fel a fost că nu a comunicat cel mai eficient, uneori s-a creat impresia că a comunicat în mod arongant”, a menționat Ion Tăbîrță.

5
4
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?