X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cererea de recuzare asupra prelungirii arestului lui Morari, respinsă

28 ian. 2020,, 20:46   Politică
4903 2

Cererea de recuzare a judecătoarei de instrucție Cristina Cheptea care urma să se pronunțe marți asupra prelungirii arestului lui Viorel Morari, a fost respinsă acum cîteva minute de magistrații de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău.

Avocatul fostului procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a declarat că decizia instanței ar fi una arbitrară, transmite NOI.md cu referire la anticoruptie.md.

Portalul Anticoruptie.md a scris că judecătoarea Cristina Cheptea a avut toamna trecută un conflict cu Procuratura Anticorupție, după ce a refuzat demersul procurorilor privid plasarea în arest a magistratului Oleg Sternioală, învinuit de spălare de bani. După ce a fost respins demersul în privința lui Sternioală, procurorul pe caz a întocmit un raport către Viorel Morari, în care se arăta că există dubii că magistrata Cheptea ar fi luat decizia de una singură. În baza raportului, conducerea Procuraturii Anticorupție a decis să pornească o cauză penală în privința Cristinei Cheptea și au fost emise ordonanțe privind audierea grefierei și ridicarea înregistrărilor video din instanță din ziua în care a avut loc ședința cu Sternioală.

Amintim că Viorel Morari a fost reținut la 10 ianuarie curent, iar la 13 ianuarie, Judecătoria Chișinău a eliberat pe numele său mandat de arestare pe un termen de 20 de zile.

Dosarul se află în gestiunea procurorului Vladislav Căruceru, cercetat anterior într-un dosar penal de către procurorii anticorupție. Deși conducerea Procuraturii Generale a infirmat implicarea lui Căruceru în careva dosare, acesta a recunoscut într-u interviu pentru portalul Anticorupție.md că a fost cercetat penal de către Procuratura Anticorupție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?