X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cenușa: Guvernanții mizează pe ajutorul lui „Dumnezeu” cînd vorbesc de achitarea facturilor - fatalism și lipsă de control a situației

11 dec. 2021,, 17:00   Politică
3969 5

„Situația în care se află Moldova necesită poziții și discursuri pro-active, sincere și orientare pe soluții, în loc de justificarea status-quo-ului prin utilizarea argumentelor metafizice sau climatice”, afirmă politologul Dionis Cenușa. Comentariu său vine după ce vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că a primit factura cu tariful majorat, a achitat-o și că „este bine că Dumnezeu ține cu noi” în contextul timpului călduros de afară.

„Consecințele crizei gazelor nu pleacă nicăieri, indiferent de comunicarea excesiv de idealizată a guvernării despre cum a gestionat problema gazelor, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Domină însă o anumită doză de incertitudine, deoarece guvernanții mizează pe blîndețea „vremii de afară” sau ajutorul lui „Dumnezeu” cînd vorbesc de achitarea facturilor pentru agentul termic. Anume în acești termeni s-a exprimat Ministrul Spînu, demonstrînd un fel de fatalism și lipsă de control a situației. Situația în care se află Moldova necesită poziții și discursuri pro-active, sincere și orientare pe soluții, în loc de justificarea status-quo-ului prin utilizarea argumentelor metafizice sau climatice.

Prioritatea numărul unu este ca „foaia de parcurs” pentru securitatea energetică să capete contur practic prin priorități și aspecte operaționale de implementare. Acestea nu se văd la orizont, deși au fost promise drept urgență de către guvernare. În loc de aceasta, vedem facturi la gaz colorate în galben (culoarea PAS).

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus ieri că a primit deja factura la gaz cu tariful majorat la gaz pînă la 11,08 lei. „Mi-a venit 1800 de lei pentru luna noiembrie. Astăzi au fost 10 grade, bine că Dumnezeu ține cu noi în această perioadă mai complicată", a spus Spînu.


Pînă în data de 20 decembrie, consumatorii vor primi facturile la gazele naturale, la tariful nou de 11,08 lei, în care va fi indicată și suma compensațiilor oferite de Guvern.

Autoritățile au făcut o demonstrație a facturii de tip nou, iar mențiunea sub cifra compensațiilor „Suport din partea Guvernului Republici Moldova” a stîrnit mai multe critici din partea opoziției, dar și a unor internauți.

„Ajutorul acordat de „guvernul galben" tot din banii acestui consumator sînt luați. Sau acești bani sînt plătiți din bugetul PAS-ului, nu tot din impozitele oamenilor? Vopsiți facturile în galben, ipocriților. Credeți poporul de prost și iarna ca vara?”, a comentat fostul prim-ministrul Ion Chicu.

„Dacă nu achitam noi impozite, din ce ar fi acordat Guvernul acest suport?”, au scris și unii internauți.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?