X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate are un nou director

9 aug. 2019,, 16:10   Politică
2983 0

Centrul de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate are un nou conducător, după ce fostul, Ivan Antoci, a fost demis din funcție. Este vorba de Eduard Patic, de profesie jurist, iar anterior și procuror.

Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.

„Joi l-am numit la conducerea Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate pe dl Eduard Patic, jurist, cu ani de activitate anterioară în calitate de procuror și sînt sigură că va putea readuce această agenție în slujba oamenilor”, a scris ministrul.

Deocamdată nu a fost publicat un CV al noului director, însă documentele Procuraturii plasate pe internet, arată că Eduard Patic a fost procuror în Secţia minori şi drepturile omului din cadrul Direcţiei investigaţii generale a Procuraturii Generale. În 2012, procurorul s-a ales cu o avertizare din partea Colegiului Disciplinar, pe motiv că ar fi lipsit nemotivat de la muncă. Eduard Patic a contestat decizia, însă Consiliul Superior la Procurorilor a calificat-o drept nefondată și a validat decizia Colegiului Disciplinar.

Procurorul a plecat din funcție în 2015, din proprie inițiativă. Ulterior, numele lui Patic apare în Extrasul din Registrul Cabinetelor avocaţilor şi Birourilor asociate de avocaţi.


Amintim că Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a rămas fără director după ce acum două săptămîni, Ivan Antoci a fost demis chiar în timpul perchezițiilor de la Centru, desfășurate de ofițerii CNA.

Ivan Antoci este cercetat în dosarul insulinelor. Acesta ar fi folosit poziția sa de director „în interesele Esculap Farm”, firma cîștigătoare a licitației. Urmărirea penală ar fi început la 28 noiembrie 2018. Este cercetat modul în care a fost organizată licitația în urma căreia a fost ales preparatul Strim, iar bugetul din resurse publice a crescut de la 28 la 109 milioane de lei. Vizate în această anchetă sînt – Ivan Antoci, dar și directorul medical al Esculap Farm.

Ulterior însă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat că în biosimilarul STRIM nu au fost depistate „devieri de calitate”. Anterior însă, fostul secretar general de stat, Boris Gîlca, spunea într-un interviu la Europa Liberă că 70 de pacienți care folosesc STRIM ar fi avut reacții adverse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?