Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ce spune Ion Chicu despre prezentarea actelor de identitate la schimbul valutar

25 aug. 2023,, 12:06   Politică
8611 0

Prezentarea actelor de identitate la schimbul valutar este o idee bună, dar autoritățile nu au potențial pentru a o aplica. Declarația a fost făcută de ex-premierul Ion Chicu. Politicianul menționînd că drept urmare, decizia ar putea genera efect negativ.

Potrivit lui Ion Chicu, tranzacțiile trebuie să fie transparente. În același timp, fostul șef de Guvern nu exclude că reglementarea se introduce pentru a urmări finanțele cetățenilor, dar nu este clar de ce din start trebuie „torpilată inițiativa”.

„Dacă nu ai ce ascunde, trebuie să se vadă. Am văzut multe speculații, că se face ca peste un an să fie urmărită diaspora. Admir lucru ăsta, dar nu e demonstrat de ce trebuie să torpilăm din star această inițiativă. Pe de altă parte, stat slab, cu insituții, slabe, pătrunse de corupție, nu poate implementa reglementări aspre. Majoritatea schimburilor valutare se vor face мимо кассы”, a spus Chicu la N4..

În context, ex-premierul a declarat că ar putea fi aceleași consecințe și în cazul impozitării mai severe. Conform lui, măsurile nu se implementează, deoarece există riscul evaziunii, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

În martie 2023, Parlamentul a votat un proiect prin care cetățenii erau obligați să prezinte buletinul de identitate, dacă schimbă sume de peste 10.000 de lei. Ulterior însă, parlamentarii au declarat că ar putea exista evaziuni, inclusiv eliberarea mai multor bonuri pentru sume mai mari.


Așadar, pe 16 august, deputatul PAS Radu Marian anunța că a înregistrat un amendament, în document fiind indicat că pentru orice sumă la casele de schimb valutar va trebui prezentat un act de identitate.

7
0
1
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?