Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Ce guvern ar putea soluționa conflictul transnistrean

29 iun. 2020,, 17:50   Politică
3561 2

Dacă actualul guvern al Republicii Moldova va pleca și el va fi înlocuit de unul centru-dreapta, atunci nimic nu se va schimba în bine în relația între Chișinău și Tiraspol, la un compromis nu se va ajunge, deoarece în regiune se poate cu adevărat schimba ceva doar cu un guvern care pledează pentru statalitate și compromis.

Această opinie a fost exprimată special pentru eNews de către fostul deputat al parlamentului, ex-viceprim-ministrul al RM, doctor în istorie, Victor Stepaniuc, transmite Noi.md.

"Cei de dreapta vor aduce din nou argumente și se vor ține de principiile lor. Ceva în regiune se poate schimba cu adevărat doar cu un guvern care pledează pentru statalitate și compromis. Pe parcursul a 30 de ani cei de dreapta au dovedit că nu sînt capabili de asta. Ei privesc situația prin ochii Bucureștiului și ai altora din Europa. Iar noi trebuie să privim prin ochii Chișinăului și ai Tiraspolului", a declarat Victor Stepaniuc.

Referindu-se la perspectivele grupului operativ al trupelor ruse și ale pacificatorilor din regiune în cazul schimbării Guvernului Moldovei, el a amintit că statutul contingentului de pacificare este definit de tratatele și organizațiile internaționale.

"Acest lucru este pus la îndoială politicienii necunoscători și incapabili. Prin ideile și declarațiile lor, ei ar putea doar să agraveze situația", a subliniat Victor Stepaniuc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?