COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce a discutat Chicu cu primarii din țară

Ce a discutat Chicu cu primarii din țară

Astăzi, la Palatul Republicii din Chișinău, a avut loc reuniunea primarilor, convocată de premierul Ion Chicu, unde s-au discutat inițiativele prezidențiale lansate de, Igor Dodon, la începutul acestui an, transmite NOI.md.

Potrivit lui Chicu, reuniunea constituie un punct de pornire pentru stabilirea unui dialog constructiv între Guvern și administrația publică locală, care interacționează direct cu problemele cetățenilor.

”Dumneavoastră cunoașteți cel mai bine problemele cetățenilor. Astfel, ne puteți ajuta să venim cu acțiunile și politicile publice necesare”, a declarat premierul.


Primarii au fost informați cu planul de acțiuni al Guvernului pentru 2020, în special programele naționale privind iluminatul stradal, infrastructura drumurilor, aprovizionarea cu apă, managementul deșeurilor solide, dar și înregistrarea imobilelor în țară.

Potrivit Guvernului, în 2020, vor fi reparate 325 de km de drum, în proces de reabilitare sînt alte 480 de km. Pentru 2020 din Fondul Rutier vor fi alocate cca 2,7 miliarde de lei, mai mult cu 1 miliard decît anul trecut.

Conceptul programului național de iluminat stradal pentru 2020 prevede iluminarea a circa o mie de kilometri de drum din 846 de comune.

În prezent, doar 55% din populație este conectată la sistemele de aprovizionare cu apă și canalizare. Pentru anul curent se propune finalizarea proiectelor de alimentare cu apă potabilă a raioanelor Fălești, Florești, Soroca, a 11 localități din raionul Hîncești și Leova, precum și încheierea construcției apeductului Bălți – Sîngerei. Pentru a îmbunătăți accesul la rețelele de aprovizionare cu apă sînt planificate investiții de aproximativ 1 miliard lei în perioada 2020-2023.

La subiectul managementul deșeurilor solide s-a menționat necesitatea a 165 de milioane de euro pentru construcția infrastructurii celor 8 regiuni de gestionare a deșeurilor. În prezent, Guvernul avansează în procesul de ratificare a Acordului pentru implementarea Programului de împrumut de 100 milioane de euro în domeniul managementului deșeurilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load