X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Candu are un mesaj pentru cei care țintesc schimbarea sistemului electoral

25 apr. 2019,, 11:40   Politică
3407 4

Inițiativa blocului ACUM de modificare a sistemului electoral mixt pînă la declanșarea alegerilor anticipate, nu va avea sorți de izbîndă.

Despre aceasta a comunicat vicepreședintele PDM, Andrian Candu, care a atenționat că la această etapă modificarea sistemului electoral este contrară legii.

„Mult se discută acum, mai recent am văzut ca să se anuleze sistemul și eventual alegerile anticipate să fie organizate sub un alt sistem, lucru imposibil. Am văzut că și colegii independenți din Parlament au făcut o sesizare la CCM. Legislația și tot ce înseamnă lege are o anumită logică, dacă procesul a fost pornit, și mă refer la alegerile parlamentare din februarie, cu un anumit sistem și dacă ceva nu s-a realizat și se repetă alegerile, ele trebuie organizate în același sistem. De altfel, noi schimbăm regulile în timpul jocului”, a comentat el.

Politicianul a mai menționat că cei care cred că alegerile anticipate vor fi organizate în baza sistemului proporțional, greșesc amarnic.

„Ai nevoie de avizul pozitiv al Guvernului, deoarece sînt schimbări din punct de vedere al bugetului. Astfel, dacă este cineva care visează că eventualele alegeri anticipate se vor organiza după un alt sistem decît mixt, greșește foarte amarnic și țin să asigur pe toți că anume alegerile parlamentare anticipate vor fi organizate în baza aceluiași sistem - sistemul mixt”, a adăugat Candu.


Menționăm că blocul ACUM a elaborat un proiect de lege privind revenirea la sistemul electoral proporțional, care presupune alegerea deputaților pe liste de partid. Membrii blocului i-a îndemnat pe ceilalți deputați să voteze documentul, astfel încă alegerile anticipate să se desfășoare anume în baza acestui sistem.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?