Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Candu afirmă că imunitatea parlamentară nu-l va scăpa pe Șor de pușcărie

26 oct. 2018,, 13:01   Politică
3753 10

În cazul în care Ilan Șor va accede în Parlament, în urma alegerilor de anul viitor, mandatul său de deputat va înceta imediat cum va exista o sentință finală de condamnare. Declarația a fost făcută de spicherul Andrian Candu în cadrul unei emisiuni la N4, notează Noi.md.

Potrivit politicianului, în acest caz imunitatea parlamentară nu-l va scăpa pe Ilan Șor de pedeapsa penală.

„Sentința finală apare la Curtea de Apel. Poți să fii și deputat, dar dacă procesele sînt pornite anterior momentului cînd devii deputat și, fiind deputat, ești condamnat, atunci mandatul încetează de drept. Nici nu trebuie să ridici imunitatea, ai plecat din Parlament automat”, a menționat spicherul.

Totodată, Candu a sugerat că anumite probleme ar putea apărea și la etapa înregistrării lui Șor în cursa electorală, întrucît fiecare candidat trebuie să prezinte și un certificat de integritate.

„Am fost întrebat dacă în general Șor poate fi candidat sau nu. Ca să candidezi în circumscripție uninominală sau chiar pe listă de partid mai trebuie să obții și un certificat de integritate”, a punctat el.


Controversatul om de afaceri a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani, în dosarul „furtul miliardului”. În prezent, dosarul se examinează de Curtea de Apel Cahul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?