X 
Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Cabinetul de miniștri se întrunește astăzi în ședință de lucru la Cahul

23 sep. 07:28   Politică
463 0

Astăzi, ședința Cabinetului de miniștri se va desfășura în orașul Cahul. Pe ordinea de zi sînt incluse 16 subiecte, inclusiv decizii de importanță majoră pentru locuitorii din sudul Republicii Moldova, dar și pentru întreaga țară.

Membrii Guvernului vor examina cîteva proiecte de legi care prevăd transmiterea unor clădiri din orașul Cahul în gestiunea autorităților publice locale, dar se vor expune și asupra edificării la Cahul a unui monument în memoria victimelor deportărilor staliniste și a bustului poetului Andrei Ciurunga.

Pe agenda ședinței este inclus și proiectul hotărîrii de guvern privind acordarea suportului financiar unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, precum și Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului social. De asemenea, Cabinetul de miniștri va mai aproba Raportul semianual privind executarea bugetului public național și a componentelor acestuia pentru anul 2022, dar și Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.

Imediat după ședință, prim-ministra Natalia Gavrilița va participa la ceremonia de inaugurare a maternității renovate din cadrul Spitalului raional Cahul, unde va fi făcută și o donație de echipament modern, oferit de Guvernul SUA și UNFPA. Ulterior, șefa Executivului va vizita Subzona Economică Liberă și Incubatorul de Afaceri din orașul Cahul.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав