Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Braghiș: Politica e un capitol încheiat, dar viața îți poate aduce surprize (VIDEO)

24 mar. 2018,, 10:02   Politică
8366 0

Deși a plecat pe neașteptate din spațiul public, după ce în martie 2017 a fost rechemat din funcția de ambasador, Dumitru Braghiș nu are niciun regret.

Fost prim-ministru și deputat, un jucător politic important la vremea respectivă, Dumitru Braghiș a relatat într-un interviu pentru Noi.md cu ce se ocupă în prezent, dacă mai are planuri de revenire în politică și s-a referit la momentele cruciale din cariera sa. Din funcția de ambasador în Federația Rusă, poziție deținută între anii 2015 și 2017, Braghiș spune că a plecat împăcat și, în același timp convins că putea face încă multe pentru țară.

„Nu cred că este vorba de regret sau supărare, eu am fost, slavă Domnului, atîția ani în politică și înțeleg ce e aceea decizie politică, cu ce se mănîncă… Mă bucur într-un fel că nu a existat nicio obiecție legată de exercitarea atribuțiilor mele, așa a fost conjunctura politică”, a menționat el.

După finalizarea misiunii diplomatice, s-a regăsit, ca și mulți foști demnitari, în afaceri, un domeniu cu care a mai avut tangențe și în care se pricepe. „Lucrez acum cu o companie din România care promovează o nouă tehnologie de extracție a petrolului, mă ocup cu promovarea acestei tehnologii în spațiul CSI, în Kazahstan”.


Între politică, diplomație și afaceri, intervievatul spune că cel mai aproape îi este cea dintîi. În politică se află de la 14 ani, cînd era secretarul organizației comsomoliste a clasei, glumește el. „Am ocupat funcții importante în țară, de aceea, bineînțeles că pentru mine este mai aproape activitatea politică, o fac cu mai mare plăcere, cunosc mai bine domeniul. Dar mă simt destul de bine și în afaceri, fiind inginer de specialitate”.

La această etapă, afirmă fostul premier, politica este un capitol încheiat, dar e conștient că „în viața mai pot apărea surprize”. Cert e că nu vede rostul inițierii unui nou proiect politic în acest areal împînzit de partide, dar și pentru că e nevoie de resurse serioase.

Care sînt diferențele dintre politica de ieri și cea de azi și de ce consideră că sursa principalelor probleme ale țării rezidă în lipsa unei idei naționale Dumitru Braghiș a relatat în materialul video atașat.

Alte materiale din cadrul rubricii: "Demnitari de stat. Ieri și Azi" - găsiți aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?