Dumitru Braghiș: "Este absolut necesară lansarea unui zbor direct Moldova-China"

23 sep. 09:30   Societate
7187 0

Este absolut necesar ca Chișinăul și Beijingul să lanseze un zbor direct Moldova-China și invers, precum și să creeze oferte turistice care să conecteze China-Moldova–Europa.

Despre aceasta într-un interviu pentru Noi.md a declarat Ambasadorul Republicii Moldova în China, Dumitru Braghiș, vorbind despre perspectivele creșterii fluxului turistic între țări.

În opinia sa, aceste strategii ar putea atrage turiștii chinezi să viziteze Moldova ca destinație intermediară în drumul lor către Europa, inclusiv și ar atrage mai multe companii aeriene în țara noastră.

”Cu scopul promovării Moldovei ca punct de legătură China – Europa, se poate colabora cu tur-operatori europeni pentru a crea pachete turistice, care să includă Moldova în destinațiile promovate de ei. Încă o colaborare fructuoasă ar putea fi includerea Moldovei ca destinație turistică în pachetele turistice ale agențiilor chineze. Totodată, personal nu cunosc nici un agent turistic moldovenesc, care să propună oferte atractive de călătorii pentru turiștii din China”, a subliniat Dumitru Braghiș.

El a menționat că pentru a atrage turiștii chinezi, se pot crea oferte turistice personalizate care să includă experiențe autentice și unice în Moldova.


”Chinezilor le plac exclusivitățile și, oferind pachete VIP, Moldova va fi cu siguranță atractivă pentru ei. De exemplu, aceste oferte pot include: degustări de vinuri, vizite la mănăstiri și/sau participarea la evenimente culturale locale”, a spus diplomatul.

Potrivit lui, este important de evidențiat atracțiile turistice unice ale Moldovei, cum ar fi vinurile locale și peisajele pitorești. Acestea pot fi promovate prin intermediul materialelor de marketing în limba chineză și prin intermediul platformelor de social media populare în China, de exemplu WeChat, Weibo și Douyin (versiunea chineză de TikTok).

”Crucial de important este pregătirea: ghizilor vorbitori de chineză, posibilităților de achitare prin AliPay, Wechat și/sau cel puțin includerea bancnotelor chineze în schimburi valutare din țară etc. Îmbunătățirea infrastructurii turistice, asigurarea că turiștii se simt bineveniți și în siguranță, oferirea de informații turistice în mai multe limbi, în special în mandarină –să nu uităm că aceasta este cea mai vorbită limbă din lume”, a menționat Dumitru Braghiș.

El a subliniat că aceste măsuri, împreună cu o colaborare strânsă între autoritățile antrenate în domeniul turismului din ambele țări, pot contribui la creșterea fluxului turistic între Moldova și China.

10
3
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?