X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Avocații lui Stoianoglo au depus două plîngeri la CEDO: „Instanțele naționale i-au îngrădit anumite drepturi”

20 ian. 2022,, 14:35   Politică
2904 5

Avocații procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, au susținut astăzi, 20 ianuarie, o conferință de presă. Juriștii au adus noi detalii în cazul procurorului general suspendat, menționînd că Stoianoglo a depus două plîngeri la CEDO, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

„Această îngrădire a drepturilor nu este justificată. Vreau să confirm că domnul Stoianoglo pentru faptul că instanțele naționale i-au îngrădit anumite drepturi, a depus o plîngere, de fapt, două plîngeri la CEDO. Prima pe faptul că i s-a îngrădit dreptul la circulație, acelea două trei mandate de arest la domiciliu, care conform CEDO, echivalează cu arestul, privarea de libertate, ne-am plîns pe acest capăt. Ne-am plîns de asemenea, în prima cerere, că procedurile de pornire a urmăririi penale în privința lui, sînt complet arbitrare. (...) A doua cerere se referă la faptul că domnul Stoianoglo prin decizia CSP, la data de 5 octombrie a fost suspendat din funcția de Procuror General”, a menționat avocatul Victor Munteanu.

Amintim că șeful suspendat al Procuraturii Generale a fost reținut pe data de 5 octombrie. Procurorul general a fost escortat de mascații SIS din clădirea Procuraturii Generale.

Pe 9 decembrie șeful suspendat al PG, Alexandr Stoianoglo, a fost eliberat din arest la domiciliu și a fost plasat sub control judiciar, iar măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată în privinţa Procurorului General suspendat a fost prelungită cu 30 zile.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?