Europenii, suprinși de reacția Chișinăului după suspendarea finanțării din partea UE

Europenii, suprinși de reacția Chișinăului după suspendarea finanțării din partea UE

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius, spune că atît el cît și mulți colegi de ai săi au fost foarte dezamăgiți de comentariile pe care le-au auzit de la Chișinău privitoare la rezoluția și dezbaterile din Parlamentul European (PE) de joia trecută, 5 iulie.


În interviu pentru Radio Europa Liberă pe tema reacțiilor critice ale Chișinăului față de rezoluția de la Strasbourg, europarlamentarul a declarat că UE nu a avut nicio intenție să intervină în treburile și procedurile juridice din tribunalele moldovenești.


În schimb, spune Petras Auštrevičius, deputații PE au avut o mulțime de motive să exprime îngrijorarea și dezamăgirea despre modul cum judiciarul moldovean, într-o anume privință, a luat deciziile legate de invalidarea alegerilor pentru postul de primar al Chișinăului.


Petras Auštrevičius mai spune că deputații PE sînt foarte surprinși de reacția Chișinăului după ce s-a recomandat Comisiei Europene să suspende finanțarea către Moldova.


Petras Auštrevičius afirmă că UE este nevoită să respecte realitatea politică din Moldova, să conlucreze cu actuala guvernare, pentru că ea are toate puterile pe teren.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load