X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Analist: Sandu are șansa de a distruge zidul de neîncredere

20 iun. 2019,, 05:30   Politică
5070 1

Pentru partidul politic PAS, care face parte din blocul electoral ACUM, și liderul său, Maia Sandu, s-a deschis ușa în politica găgăuză. Acest lucru a fost declarat de analistul politic și jurnalistul Veaceslav Craciun.

Noul prim-ministru, Maia Sandu, are relații nu prea simple cu Găgăuzia. În calitate de ministru al educației, ea a venit în autonomie nu o singură dată, a avut un dialog bun cu departamentul local de profil. Dar pentru Sandu, ca lider politic, Găgăuzia ”a fost pînă acum o regiune închisă".

La alegerile prezidențiale, ea a primit de la locuitorii găgăuzi circa 1 la sută din voturi. Și un astfel de rezultat, se pare că "a ucis pentru mult timp, în echipa sa, orice interes față de alegătorul local", a spus Veaceslav Craciun.

"Cu toate acestea, astăzi, cînd liderul PAS a devenit șef al guvernului, situația se poate schimba în totalitate. Sandu are șansa de a risipi miturile negative despre ea însăși și de a distruge peretele de neîncredere dintre ea și locuitorii autonomiei. Acest lucru poate fi făcut nu prin propagandă și agitație, ci prin pași concreți care vor răspunde așteptărilor societății găgăuze", a spus analistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?