X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Ana Revenco, despre protestele din Capitală: „Trebuie să fim în continuare pregătiți 24/7”

6 noi. 2022,, 16:00   Politică
4158 0

Protestele organizate în ultimele săptămîni în Republica Moldova sînt organizate de penalii fugari care încearcă să evadeze de justiție. Aceștia că acționează mînă în mînă cu anumite partide și cu reprezentanții de la Moscova. Declarația a fost făcută de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco în cadrul unui interviu pentru Anntena 3 CNN.

Potrivit acesteia, miza acestor manifestații „este destabilizarea șubrezirea stabilității Republicii Moldova, vulnerabilizarea țării, societății, autorităților prin mai multe acțiuni, inclusiv prin propagandă, prin știri false, prin blocarea business-ului, prin discreditarea autorităților, conducătorilor, inclusiv a forțelor de ordine, pentru a obține o țară slăbită și a o folosi drept monedă de negociere în spațiul european”, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Acționăm prin schimb de informații cu partenerii internaționali pentru a înțelege mai bine tabloul de securitate în țară și în regiune și astfel și înțelegem cît de vulnerabilă este situația, motiv pentru care sîntem în continuare pregătiți pentru toate scenariile, avem și planuri de contingență pentru a interveni unde va fi nevoie.

Forțele de ordine îşi vor face datoria și orice acțiune de subminare, orice acțiune subversivă împotriva statului va fi pedepsită corespunzător. Ceea ce este evident că este exploatată această sărăcire a populației, este exploatată situația de majorare galopantă a prețurilor, apoi șantajul energetic impus de către Rusia. Totul duce spre a crea acel fond care să fie exploatat pentru a îndrepta populația împotriva autorităților”, a declarat ministra.

Totodată, Ana Revenco a precizat că „situația în continuare este foarte volatilă. Înțelegem și înregistrăm o realitate conform căreia provocările vor crește doar în intensitate. Ceea ce se întîmplă în ultimele zile doar demonstrează că aceasta este o realitate să fim în continuare pregătiți 24/7”.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?