X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Revenco îi cere lui Ceban să interzică protestele organizate de Partidul Șor

28 oct. 2022,, 10:47   Politică
2537 1

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, cere primarului general al capitalei, Ion Ceban, să solicite instanţei de judecată interzicerea manifestaţiilor organizate de Partidul Șor.

Domnule primar Ceban, vă solicit să vă faceţi treaba pentru care aţi fost ales ca primar. Nu uitaţi că aţi rugat locuitorii Chişinăului să vă voteze, asigurîndu-i că veţi lucra doar în beneficiul lor și nu în cel al ambiţiilor dumneavoastră politice. Dacă liniştea şi siguranţa acestor cetăţeni înseamnă ceva pentru dumneavoastră, făceţi-vă datoria şi lăsaţi campaniile electorale, se arată într-o postare pe rețelele de socializare.

Ana Revenco subliniază că de șase săptămîni, capitala și chișinăuienii sînt supuți unui șantaj, iar la serviciul 112 se înregistrează zilnic zeci de apeluri de la cetăţeni, care sînt supuşi presiunilor din partea protestatarilor.

Ministrul a mai precizat că ceea ce se întîmplă acum în capitală a ieşit demult din limita noţiunii de "exprimare a drepturilor democratice".

"Zgomotul excesiv, mizeria de pe străzi, care implică riscuri sanitare, orăşeni şi jurnalişti agresaţi, persoane în stare avansată de ebrietate, limbaj licenţios – sînt doar cîteva dintre încălcările pe care se plîng locuitorii capitalei. Poliţia e la datorie şi protejează cetăţenii, dar dincolo de efortul poliţiştilor, capitala noastră este afectată de lipsa de acţiune a primarului Chişinăului.


Declar cu responsabilitate că poliţia acţionează şi va acţiona în mod legal, pentru păstrarea stabilităţii şi securităţii sociale, de fiecare dată cînd e nevoie.

Protejăm dreptul la libera exprimare, dar cînd acesta e manipulat şi cumpărat, nu mai avem îngăduire. Ceea ce se întîmplă acum în capitală a ieşit demult din limita noţiunii de „exprimare a drepturilor democratice". Folosirea oamenilor ca masă de manevră pentru hoţii de ţară nu are nimic în comun cu democraţia.

Asigur cetăţenii că poliția este alături de ei, în drumul pe care l-am ales împreună pentru viitorul nostru, şi anume, calea europeană şi integrarea în UE", se arată în mesajul ministrului Afacerilor Interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?