Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ambasadorul Republicii Moldova a fost convocat la Ministerul rus de Externe

25 mar. 2022,, 16:05   Politică
5411 0

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darius, a fost convocat vineri la Ministerul rus de Externe, fiindu-i înmînată o notă de protest în legătură cu manifestația care s-a desfășurat în fața Ambasadei Rusiei de la Chișinău, a informat Ministerul rus de Externe, scrie interfax.ru

"La 25 martie, Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darius, a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Partea rusă i-a înmînat o notă de protest în legătură cu acțiunea de la Ambasada Rusiei la Chișinău din 24 martie curent, participanții cărora au demonstrat lozinci jignitoare și au întreprins acțiuni inacceptabile", se arată în mesajul publicat pe site-ul agenției diplomatice ruse.

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a reamintit că "în conformitate cu Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961, statul gazdă este obligat să prevină întreruperea liniștii misiunii diplomatice sau insultele la adresa demnității sale".

"Partea moldovenească a fost îndemnată să-și îndeplinească obligațiile internaționale și să ia măsurile corespunzătoare pentru a preveni repetarea unor astfel de acțiuni", se spune în mesaj.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?