X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Aliyev, Pashinyan, Macron, Michel și Scholz vor avea o întîlnire în Moldova pe 1 iunie

31 mai. 2023,, 17:25   Politică
2645 0

Liderii Azerbaidjanului, Armeniei, Germaniei, Franței și președintele Consiliului European, vor avea o întîlnire în marja summitului Comunității Politice Europene din Moldova.

Despre acest lucru a anunțat miercuri Serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri al Armeniei.

"Premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, și soția sa au plecat în Republica Moldova pentru a participa la cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene. La Chișinău sînt planificate discuții bilaterale cu partenerii internaționali, precum și o întîlnire între premierul Armeniei, președintele Franței, cancelarul Germaniei, președintele Consiliului European și președintele Azerbaidjanului", se arată în comunicat. Potrivit serviciului de presă al Ministerului armean de Externe, citat de TASS, întîlnirea va avea loc la 1 iunie.

Șefi de stat și de guvern din 48 de țări și-au confirmat participarea la forum. Comunitatea Politică Europeană a fost creată de Uniunea Europeană la inițiativa lui Macron. Platforma este destinată coordonării politice a țărilor europene de pe întregul continent și unui dialog mai strîns cu partenerii din afara UE, inclusiv cu Republica Moldova și Ucraina.

La 22 mai, Pashinyan a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Erevan, că va recunoaște integritatea teritorială a Azerbaidjanului, care include și Karabahul, dar cu condiția să fie asigurată securitatea populației armene. Pashinyan a confirmat că Erevanul și Baku au convenit asupra recunoașterii reciproce a integrității teritoriale. La 29 mai, el a precizat că Armenia și Azerbaidjanul nu au convenit asupra unui astfel de document, care ar putea fi semnat la 1 iunie în Moldova, în marja summitului.

2
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?