X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ali Bongo, fostul președinte al Gabonului, a fost eliberat

9 sep. 2023,, 02:00   Politică
2191 0

Liderii loviturii de stat din Gabon l-au eliberat pe președintele demis Ali Bongo Ondimba. Acestuia i se permite să călătorească în străinătate, a declarat miercuri un purtător de cuvînt al juntei.

Bongo a fost ținut în arest la domiciliu de la sfîrșitul lunii august, după lovitura de stat. „Avînd în vedere starea de sănătate, fostul președinte al Republicii Ali Bongo Ondimba este liber să se deplaseze, transmite digi24.ro

El poate, dacă dorește, să călătorească în străinătate pentru a primi controale medicale”, a declarat purtătorul de cuvînt al juntei, colonelul Ulrich Manfoumbi, la televiziunea de stat, citind o declarație a liderului tranziției, generalul Brice Oligui Nguema. Televiziunea de stat a difuzat, de asemenea, imagini în care Bongo îl salută pe Abdou Abarry, șeful Biroului Regional al Națiunilor Unite pentru Africa Centrală, la reședința lui Bongo din capitala Libreville. Sursa foto: Profimedia Images Liderul gabonez destituit a fost văzut rar după lovitura de stat.

La scurt timp după răsturnarea sa, a apărut un videoclip cu el făcînd apel la susținători să „facă gălăgie” după ce ofițerii militari l-au plasat în arest la domiciliu. „Oamenii de aici m-au arestat... Sunt în reședință... Nu știu ce se întîmplă”, a spus el în filmare.

0
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?