Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Alegeri în Găgăuzia: De cînd candidații vor putea să depună documentele

19 iul. 2021,, 15:33   Politică
2118 0

Începînd cu 21 iulie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a Găgăuziei va accepta documentele de la persoanele care doresc să candideze la funcţia de deputat în Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, alegerile pentru care sînt programate pentru 19 septembrie. Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul web al CEC-ului din regiune, documentele vor fi admise pînă în data de 20 august.

Cei care doresc să devină deputaţi pot candida atît în calitate de candidaţi auto-nominalizaţi, cît şi propuşi de grupuri de iniţiativă. Înainte de a deveni candidat la funcţia de deputat, solicitanţii trebuie să primească liste de semnături şi să adune numărul necesar de semnături în sprijinul lor de la alegătorii din circumscripţie.

De regulă, listele sînt emise în aceeași zi în care solicitantul a depus cererea la CEC şi a depus documentele pentru înregistrare. În localităţile unde numărul alegătorilor este mai mic de 500 de persoane, candidaţii vor trebui să adune de la 50 la 75 de semnături, iar în celelalte localităţi - de la 100 la 150. Locuitorii din Găgăuzia vor alege deputaţi în 35 de circumscripţii electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?