X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Percheziții la Inspectoratul Național de Investigații

15 mar. 2022,, 15:39   Societate
2550 0

Procurorii anticorupție au efectuat astăzi percheziții la Inspectoratul Național de Investigații, în contextul intentării unui dosar penal pentru trafic de influență, în care sînt vizați trei colaboratori INI.

Doi dintre bănuiți dețin funcții de conducere în cadrul instituției.

Procurorii anticorupție au efectuat 8 percheziții la domiciliile, birourile de serviciu și automobilele celor trei colaboratori de poliție vizați.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, procurorii au ridicat telefoane mobile și informația din calculatorul de serviciu ale acestora, care urmează a fi cercetate și apreciate în ansamblu cu alte probe administrate în cadrul cauzei penale.

Angajații INI vizați în cadrul cauzei penale au fost recunoscuți în calitate de bănuiți în săvîrșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv în privința acestora a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi localitatea.


Cei trei angajați INI sînt bănuiți că în perioada anilor 2017-2018, în schimbul unor avantaje materiale care nu li se cuvin, au pretins de la denunțător suma de 130 000 euro, susținînd că au influență asupra procurorului din cadrul PCCOCS, în scopul adoptării unei hotărîri favorabile acestuia privind clasarea cauzei penale.

Prin urmare, din suma totală pretinsă de colaboratorii de poliție vizați, a fost acceptată și primită de către aceștia, prin intermediul altor persoane, suma de 15 000 euro.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?