X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Sandu: Guvernarea a hotărît să-și facă un cadou

15 dec. 2016,, 10:25   Economie
5410 8

Foto: privesc.eu

După adoptarea Legii amnistiei fiscale, lupta împotriva corupției în Moldova se va termina, consideră liderul PAS, Maia Sandu, citată de NOI.md.


Sandu se arată convinsă că această lege este în interesul persoanelor care s-au îmbogățit ilegal și nu are nicio tangență cu binele public.

„Guvernarea a hotărît să-și facă un cadou de Crăciun – să adopte Legea amnistiei fiscale sau, mai bine-zis, legea amnistiei penale. Această ultimă "reformă" este promovată cu viteza luminii. Legea este destinată exclusiv celor care s-au îmbogățit ilegal și nu este nicidecum în beneficiul și interesul cetățeanului de rînd, care își câștigă banii cinstit. Mă întreb dacă în majoritatea parlamentară, care sprijină această guvernare, sînt și deputați mai puțin penali, care se vor opune adoptării acestei legi”, a notat Sandu.

Politiciana se întreabă dacă această inițiativă legislativă se pliază pe cerințele Fondului Monetar Internațional, care a acordat bani puterii de la Chișinău, în schimbul promisiunilor de bună guvernare.

„Cert este că Autoritatea Națională pentru Integritate nu va mai avea de lucru, pentru că legea respectivă le permite hoților să se dea peste noapte drept oameni cinstiți și să evite sancțiunile corespunzătoare. Și procuratura va avea mai puțină bătaie de cap. Lupta împotriva corupției va fi cîștigată înainte să înceapă”, a conchis Maia Sandu.

Menționăm că proiectul legii privind liberalizarea capitalului și stimularea fiscală a fost elaborat de un grup de deputați ai coaliției. Proiectul presupune declararea capitalului care anterior era tăinuit. Procesul se va derula în două etape: declararea intenției, cererea de liberalizare cu achitarea taxei de 2% la bugetul de stat. Liberalizarea capitalului se referă atît la mijlocele bănești, cît și la imobile, valori mobiliare, cote de participare la capitalul societăților cu răspundere limitată, mijloace de transport rutier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?