X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Putin, desemnat politicianul anului de către ruși

12 dec. 2016,, 20:00   Externe
2412 2
Foto: lenta.ru

Aproape fiecare al doilea cetățean rus consideră că președintele Vladimir Putin este politicianul anului. Aceste date au fost obținute în cadrul unui sondaj realizat de Fundația „Opinia publică”.


Conform studiului, 43% din respondenți consideră că Vladimir Putin poate fi considerat „omul anului”. Sondajul mai arată că printre nominanți se mai numără ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov (9%), liderul PLDR, Vladimir Jirinovski (7%), ministrul Apărării, Serghei Șoigu (5%). Totodată, 27% din cei chestionați nu au putut oferi un răspuns.

Majoritatea cetățenilor ruși (81%) nu au putut spune care eveniment poate fi catalogat drept „evenimentul anului”. Potrivit studiului, 6% din respondenți consideră că principalul eveniment au fost alegerile în Duma de Stat, iar 2% - construcția Podului din Crimeea și lansarea podului energetic în peninsulă.

Totodată, 29% din cetățenii ruși consideră că „evenimentul anului în lume” au fost alegerile prezidențiale din SUA și victoria republicanului Donald Trump. Conform studiului, 18% din respondenți consideră că principalele evenimente sînt legate de situația din Siria, iar 42% din participanții la sondaj nu au putut oferi un răspuns.
Studiul a fost realizat în perioada 3-4 decembrie pe un eșantion de 1500 de persoane în 104 localități din 53 de regiuni ale Federației Ruse.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?