Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Tulbure: Desemnarea lui Harunjen nu contravine reformei

8 dec. 2016,, 15:55   Societate
4688 2
Тулбуре: Назначение Харунжена не противоречит реформе
Foto: omg.md

Desemnarea lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general nu contravine reformei procuraturii.


Acest punct de vedere a fost expus în reţelele sociale de către fostul ambasador al Moldovei pe lîngă ONU, expertul politic Alexei Tulbure, comunică NOI.md.

În opinia expertului, decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind numirea lui Harunjen în funcţia de procuror general nu contravine prevederilor reformei procuraturii. “Aceasta nu este o profanare a reformei, precum se străduie să ne explice aşa-numiţii experţi în problemele combaterii corupţiei. Acest rezultat era absolut previzibil încă cu un an, doi în urmă. Toate argumentele “experţilor” în favoarea alegerilor directe ale preşedintelui şi aprobarea de către acesta a procurorului general în condiţiile statului “acaparat” au sensul unor concepții greșite”, consideră Tulbure.

Fostul ambasador al Moldovei pe lîngă ONU afirmă, de asemenea, că persoana necesară autorităţilor ar fi fost numită în orice caz. Omul “lor” în fruntea procuraturii ar fi fost ales cu sau fără reformă”, a conchis expertul.

Precizăm că preşedintele în exerciţiu, Nicolae Timofti, a semnat decretul privind numirea lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general pe un termen de şapte ani. Candidatura lui a fost propusă anterior de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) după desfăşurarea concursului, la care au participat şase pretendenţi la funcţie. După semnarea decretului, Harunjen a depus jurămîntul în faţa preşedintelui şi membrilor CSP.

Eduard Harunjen a exercitat interimatul funcţiilor de procuror general de la începutul anului curent. Precedentul procuror general, Corneliu Gurin, şi-a dat demisia pe 26 februarie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?