Sheriff – printre liderii DN și cu gîndul la vacanța de iarnă

Sheriff – printre liderii DN și cu gîndul la vacanța de iarnă
«Шериф» - в лидерах НД и в мыслях о зимнем отпуске
Foto: fc-sheriff.com

„Sheriff” și-a menținut poziția de lider.


În ajunul vacanței de iarnă, programul meciurilor din Divizia Națională de fotbal a fost compactat. Totodată, la inițiativa Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), s-a adoptat decizia de a organiza etapa a 17-a la mijlocul săptămînii. În meciul central al etapei „Sheriff” a învins pe cîmpul său clubul „Dacia”, cu un scor minim de 1:0, relatează NOI.md.

După „Zimbru”, fotbaliștii de la „Sheriff” s-au răfuit cu rivalii de la un alt club din capitală – „Dacia”. Meciul jucat la Tiraspol a început cu atacuri periculoase în direcția portarului „Dacia” Dorian Railean, una dintre ele finalizîndu-se cu un gol. În minutul 31 atacantul „Sheriff” Eugen Rebeja s-a strecurat aproape de careul de pedeapsă al adversarilor, a transmis mingea lui Radu Gînsari, care a trimis-o cu acuratețe în colțul îndepărtat al porții oaspeților. Cu patru zile înainte Gînsari s-a mai făcut remarcat și în derbiul cu „Zimbru”, atunci cînd a marcat unul dintre cele patru goluri.

Victoria asupra adversarului puternic de la Chișinău a fost a cincea la rînd pentru echipa „Sheriff”. Antrenor principal al „viespilor” (porecla jucătorilor de la „Sheriff” în rîndul suporterilor – nota red.), Roberto Bordin a menționat în cadrul unei conferințe de presă susținute la finalul meciului că discipolii săi au avut cîteva momente pentru a-și mări avantajul în scor, însă fotbaliștii sînt foarte obosiți, din cauza unui program de meciuri încărcat în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, cînd jucătorii, timp de o săptămînă, trebuie să joace în două meciuri oficiale sub egida FMF.

Fotbaliștii clubului „Zarea” s-au arătat încîntați de înfrîngerea echipei „Dacia”, deoarece au reușit să devanseze clubul de la Chișinău în clasament și să urce pe poziția a treia. În meciul etapei a 17-a „Zarea” a jucat pe terenul de acasă cu clubul „Saxan”, marcînd două goluri în poarta acestuia. Maxim Mihailov s-a făcut remarcat în al 6-lea minut, iar coechipierul lui Gheorghe Boghiu nu le-a lăsat adversarilor nicio șansă în minutul 90. Mihailov și Boghiu au înscris în actualul sezon al DN cîte patru goluri în porțile adversarilor.

Actuala campioană a Moldovei – echipa „Milsami” – continuă să-l urmeze cu perseverență pe „Sheriff”, cedîndu-i doar un singur punct. În același timp, echipa de la Orhei mai are un meci de jucat, iar în cazul unei serii de victorii ar putea să urce în top. Între timp, „vulturii” (porecla clubului „Milsami” în rîndul suporterilor – nota red.) au obținut o victorie la Nisporeni, unde s-au confruntat cu „Speranța”. Disputa s-a încheiat cu scorul de 2:0, datorită eforturilor depuse de fotbaliștii „Milsami” Ilie Belous și Gheorghe Andronic.

Clubul „Zimbru”, la rîndul său, a învins la Hîncești echipa locală „Petrocub”, cu un scor de 2:1 și mai are de acumulat doar două puncte pentru a ajunge pe locul patru. În al 7-lea minut s-a făcut remarcat legionarul brazilian al clubului „Zimbru” Jean Sobrinho (cunoscut sub numele de Teodoro – nota red.). După 10 minute, succesul clubului de la Chișinău a fost întărit de tînărul fotbalist Ilie Damașcan, care a înscris ultimul gol pentru „Zimbru” acum patru luni. Singurul gol pentru „Zarea” a fost marcat de Valerie Macrițchi în minutul 74.

Meciul dintre cluburile „Dinamo Auto” și „Ungheni” a fost singurul care s-a încheiat cu egalitate. Jucătorii „Dinamo Auto” Victor Mudrac și Octavian Onofrei au stabilit către minutul 37 al disputei scorul de 2:0 în favoarea echipei sale, dar acest lucru a fost insuficient pentru victorie. În minutul 51 mijlocașul „Ungheni” Viorel Primac a redus diferența de scor și, după o jumătate de oră, a marcat de două ori. În acest sezon el rămîne cel mai bun golgheter al clubului „Ungheni”, după ce a înscris șase goluri. În clasamentul marcatorilor din toate cluburile DN acesta încheie top-3 lideri, cedînd doar în fața lui Josip Brezovec de la „Sheriff” (opt goluri) și Maxim Feșciuc de la „Dacia” (șapte goluri).

Meciurile etapei următoare a DN vor avea loc la 3 și 4 decembrie. În meciurile centrale ale etapei clubul „Milsami” va găzdui la Orhei echipa „Sheriff”, iar „Zimbru” îi va testa la Chișinău pe adversarii din echipa „Zarea”. Această etapă va fi penultima înainte de vacanța de iarnă, care va începe la 11 decembrie și va dura pînă la sfîrșitul lunii februarie 2017.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load