X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Țara care a calificat drept boală, oboseala de muncă

30 noi. 2016,, 22:00   Externe
3196 1

В Бельгии усталость от работы признали болезнью
Foto: vesti.ru

În Belgia oboseala cronică ce ţine de activitatea de muncă a fost calificată oficial boală şi numită „surmenaj la locul de muncă”, comunică Le Soir.


Potrivit sursei, în Belgia, din cauza oboselii cronice, apelează anual la medici pînă la zeci de mii de oameni.

În legătură cu aceasta, ministrul Sănătăţii din Belgia, Maggie De Block, a calificat oboseala drept boală, numind-o “surmenaj la locul de muncă”, precum şi a promis să ia măsuri pentru profilaxia “surmenajului” cauzat de muncă.

Jurnaliştii au menţionat că recunoaşterea acestui fenomen drept boală va permite majorarea pînă la 70% a sumei pe care compania de asigurări o compensează oamenilor muncii pentru vizita la medici.

Problema oboselii psihologice a locuitorilor la locul de muncă în ultimul timp a ajuns la proporții alarmante. În anul 2015, peste 8,2 mii de oameni şi-au luat concedii sau zile libere anume din cauza oboselii cronice la locul de muncă. Este notabil că peste 500 dintre aceştia erau liber-profesioniști. Potrivit datelor cercetătorilor, mai devreme sau mai tîrziu la lucru “se surmenează” fiecare al zecelea locuitor al Belgiei. În stare de “surmenaj” omul pierde motivaţia şi forţele vitale, își urăşte modul de viaţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?