X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4056

Guvernul îmbunătățește condițiile de muncă la bordul navelor pentru toți membrii echipajului

15 mai. 17:15   Economie
1704 0

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Regulamentul privind regimul de muncă al echipajului navei.

Noul regulament va oferi mecanisme care să asigure respectarea orelor de muncă și de odihnă, starea de sănătate, condițiile de muncă și siguranță pentru echipajul navelor care arborează pavilionul Republicii Moldova. Avînd în vedere specificul activității și riscurile la care este supus personalul navei, fiecare membru al echipajului va trebui să dețină o fișă de aptitudine medicală actualizată, conform standardelor internaționale.

De asemenea, va fi interzisă munca minorilor în condiții periculoase pentru a le proteja sănătatea.

„Vrem să ne asigurăm că toate navele sub pavilionul Republicii Moldova vor opera într-un cadru bine definit, care garantează ore de muncă și de odihnă echilibrate pentru echipaj, prevenind astfel suprasolicitarea și obosirea”, susține ministrul Andrei Spînu.

Regulamentul contribuie la prevenirea exploatării prin muncă excesivă și la asigurarea unui mediu de lucru echitabil pentru toți navigatorii.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?