Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Au fost reținute şase persoane pentru crime deosebit de grave comise acum zece ani

29 noi. 2016,, 16:30   Societate
4688 2
Foto: noi.md

Procuratura Generală a reluat urmărirea penală în privinţa membrilor unei grupări criminale care acum zece a comis o serie de crime excepţional de grave.


Procurorii au reţinut şase persoane bănuite de omorul, în 2006, a unui locuitor al oraşului Orhei, cadavrul acestuia nefiind depistat nici pînă în prezent. Procurorii au constatat că în anul 2008 ei au comis o serie de crime grave în privinţa a trei locuitori ai satului Lucăşeuca, pe care i-au răpit, jefuit şi aplicat vătămări intenţionate grave ale integrităţii corporale.

Potrivit comunicatului, după comiterea crimelor, organele de drept au muşamalizat investigaţiile, pe un caz chiar fiind dispusă neînceperea urmăririi penale.

Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a anulat ordonanţele de neîncepere a urmăririi penale şi a dispus pornirea urmăririi penale pentru tragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi. El a dispus investigarea inclusiv a acţiunilor reprezentanţilor organelor de drept care, în virtutea atribuţiilor procesuale, au adoptat hotărîri contrare legii. Procurorii le-au înaintat celor şase membri ai grupării criminale învinuirea, în privinţa acestora fiind eliberate mandate de arestare pentru 30 de zile. Aceştia au vîrstele cuprinse între 20 şi 40 de ani şi sînt locuitori ai raionului Orhei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?