X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Organizaţiile nonguvernamentale cer demisia preşedintelui şi membrilor CCA

17 noi. 2016,, 13:34   Societate
2502 0

Неправительственные организации требуют отставки председателя
Foto: realitatea.md

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Independente (API) cer demisia preşedintelui şi a membrilor Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).


Surse din cadrul CJI au relatat că CCA nu a aplicat în mod corespunzător legea faţă de radiodifuzorii ce au încălcat prevederile Codului audiovizualului în recenta campanie electoral pentru alegerile Preşedintelui Moldovei.

Potrivit directorului Centrului, Nadine Gogu, CCA a acordat în mod repetat amenda maximă de 5400 lei unor radiodifuzori, în locul sancţiunii de retragere a dreptului de plasare a publicităţii, argumentând că "unii radiodifuzori în al doilea tur de scrutin au avut un comportament ceva mai echilibrat".

"Pe parcursul acestei campanii electorale ONG-urile de media au îndemnat CCA să fie mai activ, să prezinte mai des rapoarte de monitorizare şi să aplice sancţiuni corespunzătoare, dar acest lucru nu s-a întâmplat", susţine ea.

Potrivit directorului executiv al API, Petru Macovei, "membrii CCA, prin ineficienţa lor, au viciat procesul electoral şi au lipsit cetăţenii ţării de informaţii relevante despre campania electorală şi programele candidaţilor".

"Faptul că unele televiziuni cu acoperire naţională, contrar legii, nu au organizat dezbateri pentru a informa cetăţenii despre candidaţi sau le-au organizat de dimineaţă, când nu le-a privit nimeni, denotă faptul că CCA, prin rolul care îi este atribuit de către Codul audiovizualului, ca garant al interesului public şi reglementator legal, nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu. Aceste posturi parazitează pe frecvenţele care sunt un bun public în Moldova, şi nu un bun al acelor proprietari de media pe care CCA, prin politica sa îi protejează, din câte ne dăm seama", a menţionat Macovei.

O solicitare oficială privind demisia preşedintelui CCA şi membrilor acestei instituţii va fi depusă la CCA pe 24 noiembrie, când CJI şi API vor prezenta raportul final de monitorizare a mass-media în campania electorală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?