Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

ANRE a amendat o companie de distribuție a gazelor cu zeci de milioane de lei

4 iun. 18:30   Economie
4047 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aplicat o sancțiune financiară de 38 milioane 453 mii 860 de lei companiei Rotalin Gaz Trading.

ANRE a precizat că această decizie a fost luată ca urmare a neîndeplinirii de către companie a obligațiilor de serviciu public, stipulate de Legea cu privire la gazele naturale.

ANRE a subliniat că sancțiunea aplicată reflectă gravitatea încălcării și asigură proporționalitatea între încălcare și scopul urmărit.

Suma amenzii va fi transferată la bugetul de stat.

De menționat că Rotalin Gaz Trading SRL consideră că amenda aplicată de ANRE este ilegală și contravine legislației în vigoare a Republicii Moldova. Potrivit unui comunicat al companiei, valoarea amenzii este cea mai mare din istoria Republicii Moldova, iar compania va fi nevoită, cel mai probabil, să declare faliment și să-și înceteze activitatea ulterioară.


Se subliniază faptul că amenda, care se ridică la peste 38,5 milioane de lei (2,2 milioane de dolari), nu este doar exagerat de mare, ci și ilegală, deoarece contravine normelor legislației moldovenești și europene în vigoare.

Rotalin Gaz Trading a solicitat Ambasadei SUA în Republica Moldova, Secretariatului Comunității Energetice, Delegației Uniunii Europene în Moldova și altor organizații internaționale să intervină de urgență în această situație, pentru a asigura o examinare corectă și transparentă a litigiului dintre Rotalin și ANRE, precum și pentru a asigura respectarea supremației legii.

7
0
0
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав