X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Experți: Americanii au votat pentru politicieni simpli

9 noi. 2016,, 13:18   Politică
3717 3
Эксперты: Американцы проголосовали за простых политиков, делающих мир непредсказуемым
Foto: rosbalt.ru

Odată cu alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA, lumea se află în aşteptarea imprevizibilului, consideră analistul politic Vitalie Andrievschi.


El a spus că la alegerile preşedintelui SUA, la fel ca şi la referendumul din Marea Britanie privind ieşirea din componenţa Uniunii Europene, se confirmă faptul că victoria o deţin politicienii care mizează pe oamenii neîmpovăraţi cu cunoştinţe.

"Politicienii care se adresează către intelectuali, din păcate, pierd. Acest lucru mă îngrijorează, deoarece această tendinţă coboară tot mai jos şi mai jos. Alegerea este făcută de oamenii care nu-şi pun mintea în mişcare", a menţionat Andrievschi.

Potrivit lui, "odată cu alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte, lumea devine imprevizibilă".

"Acest lucru poate înrăutăţi relaţiile SUA cu China, dacă, de exemplu, vor înceta investiţiile în economia chineză, vor fi retrase industriile de producere de pe teritoriul Chinei", a remarcat expertul.

El consideră că "acum este greu de caracterizat relaţiile viitoare ale SUA cu Uniunea Europeană, dacă, de exemplu, preşedintele american nu va fi interesat de ceea ce se va întîmpla în Europa".

"De asemenea, nu este clar cum vor fi relaţiile SUA cu Rusia. Trump este o personalitate puternică. Iar o personalitate puternică poate întreprinde nişte măsuri neordinare în politică, care pot lovi pe neaşteptate în interesele Rusiei", consideră Andrievschi.

Politologul Corneliu Ciurea susţine că, prin alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA americanii au demonstrat că vor politicieni simpli.

"Rezultatul alegerilor a demonstrat eroarea sondajelor de opinie, care îi ofereau victoria candidatului Partidului Democrat, Hillary Clinton", a spus Ciurea, care consideră că anume dorinţa oamenilor de a vedea în funcţia de şef de stat un politician simplu l-au adus pe Trump la victorie.

El a atras atenţia asupra faptului că în societatea moldovenească se observă elemente ce confirmă dorinţa oamenilor de a vedea în funcţia de conducători ai ţării "politicieni simpli".

"Nu aş afirma că candidaţii la funcţia de preşedinte al RM, Maia Sandu şi Igor Dodon, sînt astfel de politicieni. În societatea noastră dorinţa de a avea simpli politicieni încă nu este puternic exprimată ca, de exemplu, în Franţa şi Marea Britanie. Cred însă că în curînd această dorinţă va fi dominantă", a spus Ciurea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?