X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

„Voievod”, despre activitatea staffurilor candidaților la președinție (VIDEO)

9 noi. 2016,, 12:30   Politică
5839 8
Движение «Воевод» - об активности штабов Додона и Санду (ВИДЕО)
Foto: infotag.md

Situația dinaintea turului doi al alegerilor prezidențiale este în favoarea lui Igor Dodon.


Stafful electoral al candidatului PSRM este activ și nu admite erori grave, spre deosebire de oponenți. Opinia a fost exprimată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele Mișcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru, și conducătorii unor organizații neguvernamentale, informează NOI.md.

Potrivit lui Nicolae Pascaru, succesul activității staffului electoral al lui Igor Dodon se explică prin conlucrarea activă cu alegătorii. „Oamenii văd că, atunci cînd se adresează Partidului Socialiștilor și lui Dodon personal, ei primesc răspuns. Indiferent de întrebare, alegătorii pot spera că vor fi auziți. Stafful Maiei Sandu în acest sens rămîne puternic în urmă. Bineînțeles, printre adepții ei sînt persoane care încearcă să comunice cu alegătorii, însă imediat ce li se pune o întrebare directă, ei nu pot oferi un răspuns clar și recurg la provocări. Posibil unor alegători le place o asemenea abordare, însă cred că nici pe departe nu este vorba de majoritate”, a declarat Nicolae Pascaru.

Activistul a indicat asupra unor concluzii importante de pe urma dezbaterilor electorale cu participarea candidaților PSRM și PAS. „Igor Dodon a învins în dezbaterile cu Maia Sandu. El și-a demonstrat competența, inclusiv pe probleme economice. Echipa lui la fel s-a pregătit excelent, or, la orice argument din partea Maiei Sandu el vine cu contraargumente solide. Ei nu-i rămîne decît să clipească din ochi și să răspundă că nu a văzut, nu a știut, că dormea în timpul ședințelor (la care se decidea scoaterea miliardului de dolari din sistemul bancar – nota red.). În general, stafful electoral al Maiei Sandu s-a pregătit slab, nu întîmplător ea a încurcat importul cu exportul, avea un comportament nesigur și deseori trecea la persoane”, a subliniat Nicolae Pascaru.

Potrivit liderului Mișcării „Voievod”, candidatul PSRM este net superior oponentului și pe rețelele de socializare. „Dacă în prima săptămînă de după alegeri Maia Sandu era în avantaj pe Facebook, în momentele decisive stafful lui Dodon activează mai bine. Scorul este unul categoric – 10:0. Aici se poate remarca și conlucrarea cu alegătorii, și argumentele convingătoare în susținerea candidatului său, și reacția operativă la anumite evenimente sau declarații ale oponentului. Îmi este greu să mă pronunț în privința situației de pe Odnoklassniki, însă acolo navighează în mare parte electoratul vorbitor de limba rusă, care îl susține pe Dodon”, a mărturisit Pascaru.

Conducătorul Centrului pentru Cooperarea Tinerilor, Dumitru Roibu, a declarat că nu înțelege persoanele publice care o susțin pe candidata PAS. „Nu înțeleg de ce adepții lui Sandu încă nu au înțeles că candidatul lor a participat la furtul bancar, că ea este vinovată de datoria de milioane pe care cetățenii de rînd sînt nevoiți să o achite din propriul buzunar. Igor Dodon și adepții lui în tot acest timp au semnalizat multiple încălcări și abuzuri de putere comise de guvernarea «proeuropeană». Sandu încearcă să se detașeze de această putere, însă ea acționează în interesele guvernării și îi execută indicațiile”, a declarat Dumitru Roibu.

Președintele Asociației „Tradiții și Patriotism”, Gheorghe Grozavu, a îndemnat tineretul să meargă la votare și să susțină candidatul forțelor patriotice. „De alegerea tinerilor va depinde soluționarea unei probleme importante: vom putea să ne simțim în continuare confortabil în propria țară, să ne întreținem familiile, să muncim și să fim siguri de viitor? Actuala guvernare nu ne oferă șanse, tineretul este nevoit să plece din țară. Haideți să facem alegerea corectă, să-l susținem pe Igor Dodon la alegeri și să construim viitorul pentru noi și copiii noștri”, a declarat Grozavu.

Mișcarea de Tineret „Voievod”, Centrul pentru Cooperarea Tinerilor, Organizația „Scutul Moldovenesc” și Fundația de Binefacere „Radosti” încă înainte de primul tur au declarat oficial că susțin în alegeri candidatul opoziției de stînga, Igor Dodon. Reprezentanții ONG-urilor consideră că Igor Dodon este unicul candidat capabil să îmbunătățească situația economică din țară și bunăstarea cetățenilor.

Amintim că primul tur al alegerilor președintelui Republicii Moldova a avut loc pe 30 octombrie. Cele mai multe voturi au fost acumulate de președintele PSRM, Igor Dodon, și liderul PAS, Maia Sandu, care se vor confrunta în turul doi pe 13 noiembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?