X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Chișinăuienii își doresc un președinte demn (VIDEO)

4 noi. 2016,, 16:30   Societate
10747 12
Кишинёвцы рассказали о достойном президенте (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Igor Dodon reprezintă interesele majorității populației Moldovei și are toate motivele pentru a învinge în turul doi.


Mulți respondenți consideră că actuala guvernare proeuropeană a pierdut încrederea societății, iar președintele PSRM, Igor Dodon, este cel mai demn candidat la funcția de președinte al țării. Echipa NOI.md a aflat părerea trecătorilor în centrul Chișinăului înainte de turul doi alegerilor prezidențiale.

Oamenii consideră că Igor Dodon este capabil să întoarcă încrederea cetățenilor în instituțiile puterii. „Ne-am cam săturat de toți care au fost pînă la Dodon – Lupu, Ghimpu și restul. Pentru popor va fi mai bine dacă ei vor pleca. Dodon poate întoarce țării noastre bunăstarea, ceea ce este important pentru tineret”, a menționat un respondent.

În opinia unui alt intervievat, președintele trebuie să întoarcă interesul tinerilor față de procesele interne din țară. „Tineretul a obosit de promisiunile deșarte ale politicienilor. Autoritățile au adus țara într-un asemenea hal, încît pe tineri nici cu o sută de grame nu-i mai aduci la urnele de vot. Trebuie de creat noi locuri de muncă, tinerii trebuie să fie siguri de ziua de mîine”, a spus un trecător pentru NOI.md.

„Mulți cunoscuți de-ai mei sînt dispuși să-l voteze pe Dodon. Sînt convins că Dodon este un politician puternic care prin fapte, nu prin vorbe, luptă pentru un viitor mai bun al țării noastre, pentru viitorul tinerilor. Iar în Maia Sandu nici eu, nici cunoscuții mei nu au încredere. Ea se închină în fața politicienilor occidentali și nu ține cont de interesele cetățenilor noștri”, consideră un tînăr.

În opinia respondenților, vectorul de dezvoltare trebuie să fie eurasiatic. „Noi trebuie să fim împreună cu Rusia și fostele republici sovietice. Europa nu are nevoie de mărfurile noastre, chiar dacă așa-zișii noștri proeuropeni doresc să convingă poporul că nu este așa. Indiscutabil, alegem Uniunea Eurasiatică”, declară un bărbat de vîrstă medie.

Amintim că primul tur al alegerilor prezidențiale s-a desfășurat pe 30 octombrie. Nici unul dintre candidați nu a reușit să acumuleze numărul necesar de voturi, de aceea pe 13 noiembrie urmează să aibă loc turul doi, în care se vor confrunta președintele PSRM, Igor Dodon, și liderul PAS, Maia Sandu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?