Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii și comuniștii au părăsit ședința Parlamentului

13 oct. 2016,, 14:54   Politică
8718 8
Foto: noi.md

Deputații PCRM și PSRM au părăsit sala de ședințe a Parlamentului, în semn de protest față de refuzul spicherului, Andrian Candu, de a include pe ordinea de zi examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, notează NOI.md.


Reprezentanți opoziției au insistat astăzi ca moțiunea de cenzură depusă acum cîteva săptămîni să fie examinată la ședința plenară, așa cum prevede legea, argumentînd că respingerea ei din lipsă de cvorum a fost ilegală.

„Pe 3 octombrie conducerea Parlamentului a încălcat în mod abuziv legea. Niciun act legislativ nu prevede căderea moțiunii prin lipsa cvorumului. PCRM nu va participa în semn de protest la ședința plenară”, a declarat șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac.

Gestul comuniștilor a fost urmat și de deputații socialiști. „Cu regret, sînt încălcate drepturile deputaților, neîncluzînd această moțiune pe ordinea de zi. Și fracțiunea noastră nu poate să participe la ședința plenară”, a declarat deputatul Vladimir Țurcanu.

Și liberal-democrații au insistat ca moțiunea de cenzură să fie supusă dezbaterilor parlamentare, așa cum prevede Constituția. „Constatăm că cea s-a produs la ședința de săptămîna trecută a fost amoral și s-a încălcat bunul-simț”, a spus șeful fracțiunii PLDM, Tudor Deliu.

În replică, spicherul Andrian Candu le-a sugerat reprezentanților opoziției să se adreseze Curții Constituționale pe marginea acestei probleme. El a calificat gestul opoziției drept o acțiune electorală.

„Nu vom intra în detalii dacă este vorba de retragerea de la ședință sau revenirea în campanie prezidențială”, a comentat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?