X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un avion cu pasageri a aterizat pe un aeroport greșit

12 oct. 2016,, 23:00   Externe
4317 0
Самолет по ошибке сел на другой аэродром
Foto: lenta.ru

Piloții unui avion de pasageri au reușit să aterizeze pe un aeroport greșit, după ce au ignorat sistemele de alertare de la bordul avionului, relatează The Telegraph.


Aceștia au crezut că aparatele de la bord au o eroare, însă ei au fost cei care s-au înșelat.

Cursa Siriwijaya Air, care avea 100 de pasageri la bord, decolase de la Medan, în nordul insulei Sumatra, şi se îndrepta spre Padang. Cu toate acestea, aeronava a aterizat pe pista bazei militare Tabing, la doar 12 kilometri de destinaţie.

Totul după ce piloții au decis să ignore apartele de la bord. Ei au crezut că văd aeroportul din aer, însă abia cînd au aterizat și-au dat seama că s-au înșelat. Incidentul a avut loc în urmă cu patru ani, însă abia acum raportul oficial a fost finalizat.

Potrivit documentului, piloții au luat legătura cu turnul de control al aeroportului pe care trebuia să aterizeze și au cerut permisiunea să aterizeze pe pista cu numărul 33. Ulterior, turnul de control a dat undă verde manevrei, iar piloții au anunțat că au aterizat. În acel moment, cei din turnul de control au observat că nu este nicio aeronavă pe pista cu numărul 33.

Nu a fost însă pentru prima oară cînd pista bazei militare a fost confundată cu cea a aeroportului, care se află la o distanță de doar 12 kilometri. În urma incidentului, oficialii aeroportului au îmbunătățit sistemele de operare și au emis noi alerte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?