X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Avioane de vînătoare, de producție sovietică, vor fi folosite de Bulgaria încă cîțiva ani

22 apr. 09:45   Externe
2414 1

Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29, care sînt de producție sovietică, pînă în 2028, a afirmat ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov.

Oficialul a explicat că majoritatea ţărilor care au achiziţionat avioane F-16 continuă să folosească şi MiG-29.

Zaprianov s-a adresat Parlamentului în cadrul programului de interpelări, răspunzînd unei întrebări a parlamentarului Rumen Ghecev despre o achiziţie publică lansată de Ministerul Apărării pentru revizia şi recondiţionarea a şase motoare de MiG-29, notează Noi.md cu referire la economica.net.

Conform Programului de Dezvoltare a Capacităţilor de Apărare al forţelor armate bulgare pînă în 2032, avioanele MiG-29 urmează să rămînă în uz pînă în 2028, cînd noile F-16 vor ajunge la capacitate operaţională completă, a precizat ministrul apărării.

Ministrul Apărării a mai spus că pentru patrularea întregului spaţiu aerian bulgar sînt necesare cel puţin 1.600 de ore, în timp ce piloţii în serviciu activ au peste 35 de ore de zbor lunar. „Piloţii trebuie să înregistreze mult mai multe ore de zbor, deocamdată, i-am limitat la misiuni de patrulare aeriană”, a spus Zaprianov.


1
7
2
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?