Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

CEC, acționat în judecată de doi candidați respinși

7 oct. 2016,, 12:29   Politică
2841 1

Foto: politik.md

Candidații independenți Vitalia Pavlicenco și Roman Mihăeș au anunțat că vor contesta în instanță decizia Comisiei Electorale Centrale în urma căreia nu au fost admiși în cursa electorală, notează NOI.md.


Vitalia Pavliceno a mai anunțat că va depune o contestație și împotriva înregistrării ultimilor patru candidați – Ana Guțu, Valeriu Ghilețchi, Silvia Radu și Maia Laguta, argumentînd că ar exista nereguli în listele cu semnături.

„Astăzi vom depune în instanța de judecată două cereri: una împotriva hotărîrii CEC privind neînregistrarea candidatului Vitalia Pavlicenco pentru a participa în cursa prezidențială, ai căror colectori au fost hărțuiți și obstrucționați de autoritățile publice locale, iar a doua – împotriva hotărîrilor CEC privind înregistrarea celor patru candidați”, a anunțat Vitalia Pavlicenco.

Și Roman Mihăeș a declarat că refuzul CEC-ului de a-l admite în cursă este neîntemeiat și ilegal. „Nicio semnătură nu a fost declarată falsă. Nu au fost depistate semnături duble. Toate aceste argumente le voi aduce în fața Curții de Apel”, a explicat Mihăeș.

Un alt candidat respins de CEC, Vasile Tarlev, a menționat că dezaprobă decizia instituției, dar nu s-a determinat cum va proceda mai departe.


„Din păcate, din cauza legislației imperfecte sau chiar defecte, poate chiar din reaua-intenție a unora, nu am fost înregistrați în această cursă, la care, din cîte se vede, au acces doar «granzii» sau «unșii» lor”, a comentat Vasile Tarlev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?