X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Păduraru: Președintele Timofti nu se vrea erou într-un scenariu electoral

5 oct. 2016,, 16:55   Politică
2553 4

Păduraru: Președintele Timofti nu se vrea erou într-un scenariu electoral
Foto : bloknot-moldova.md

Decretul președintelui din 4 octombrie curent nu face parte dintr-un ”hazard moral”, ci este o decizie necesară.


Este declarația secretarului general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru, după ce președintele Nicolae Timofti a promulgat cele șapte legi pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, notează NOI.md.

Potrivit oficialului, promulgarea de către șeful statului a legii privind convertirea în datorie de stat a banilor furați din sistemul bancar nu presupune, în niciun caz, mușamalizarea furtului.

„Promulgarea Legii nr.235 trebuie apreciată nu ca o «povară pe umerii poporului», dar ca pe o responsabilitate asumată pentru lansarea unor semnale pozitive partenerilor de dezvoltare, potențialilor investitori, evitării unui colaps financiar amenințător pentru statul nostru și continuării lucrurilor bune începute spre beneficiul întregii societăți. Retorica populistă însă reprezintă un trend al comunicării electorale. Aceasta se întîmplă acum și în spațiul public, politic și mediatic al Republicii Moldova. Stigmatizarea puterii este cea mai utilizată armă electorală. Președintele Nicolae Timofti nu se vrea erou într-un scenariu politic și electoral. Asta să fie clar tuturor”, se arată în declarația lui Ion Păduraru.

Totodată, consilierul președintelui a invocat și hotărîrea Curții Constituționale din martie 2016, potrivit căreia preşedintele nu poate trimite Paramentului spre reexaminare o lege în privinţa căreia Guvernul şi-a angajat răspunderea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?