X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nicolae Timofti: "Plahotniuc mi-a spus că se va răzbuna neapărat"

2 iun. 2023,, 15:22   Politică
6236 2

Fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a vorbit în cadrul interviu despre refuzul lui de a-l desemna pe Vladimir Plahotniuc în calitate de prim-ministru și a dezvăluit ce a urmat după această decizie.

Nicolae Timofti, la începutul anului 2016, a refuzat să-l desemneze pe Vladimir Plahotniuc ca premier. În cadrul unui interviu pentru DW, el a vorbit despre circumstanțele de atunci și despre felul cum a reacționat Plahotniuc la decizia sa.

"Eu am spus că nu-l desemnez pe Plahotniuc, pentru că nu întrunea condițiile legale. Nu exista o majoritate parlamentară dispusă să-l susțină.

Și eu nu regret că nu l-am desemnat. În luna mai 2016, m-am întîlnit ultima dată cu Plahotniuc. El a vrut să ne vedem la Condrița. L-am primit.

Așa și nu am înțeles de ce a venit. Dar cînd îl conduceam spre mașină i-am zis: - Am auzit că ești foarte răzbunător. Ai de gînd să te răzbuni pentru că nu te-am desemnat prim-ministru? Și el a răspuns: - Păi cum altfel? Neapărat!".


Fostul președinte a mai menționat că după refuzul său categoric de a-l desemna pe Plahotniuc prim-ministru, el nu și-a regretat decizia și nu i-a cerut acestuia scuze niciodată, așa cum i-a spus însuși Plahotniuc să o facă.

"Eu nu am spus așa cuvinte. Nu mi-am cerut scuze de la Plahotniuc! N-a fost așa ceva!, a mai spus Timofti pentru aceeași sursă.

Amintim că Nicolae Timofti a îndeplinit funcția de președinte al Кepublicii Moldova din martie 2012 pînă în decembrie 2016.

14
8
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?