Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadorul Rusiei a povestit despre programul vizitei lui Rogozin în Moldova (VIDEO)

20 sep. 2016,, 12:45   Politică
4820 8
Посол России рассказал о программе визита Рогозина в Молдове
Foto: gosrf.ru

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 4-5 octombrie.


În Chișinău oficialul rus va participa la negocieri privind cooperarea economică, după care va pleca în Transnistria. Informația a fost confirmată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, notează NOI.md.

Diplomatul rus a subliniat că agenda vizitei lui Rogozin va fi axată pe problemele de cooperare economică. „A fost definitivată foaia de parcurs privind cooperarea comercial-economică bilaterală. În cadrul întrevederii lui Dmitri Rogozin cu vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, va fi discutată agenda ședinței Comisiei interguvernamentale care va avea loc ulterior la Moscova”, a comunicat Muhametșin.

După negocierile de la Chișinău, Rogozin urmează să viziteze Transnistria. Vicepremierul rus va merge la școala din satul Tașlîc, raionul grigoriopol, unde circa 90% din populație sînt moldoveni și studiile se fac în limba moldovenească. Școala a fost construită pe banii alocați în baza deciziei președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul programului umanitar realizat în Transnistria de organizația „Integrare eurasiatică”. Dmitri Rogozin gestionează personal activitatea acestei organizații.

Anterior Farit Muhametșin a declarat că se examinează posibilitatea unei vizite a lui Rogozin în Moldova. Atunci diplomatul rus a menționat că această vizită este necesară pentru ideintificarea soluțiilor pentru sporirea eficienței conlucrării dintre Rusia și Moldova.

Ultima vizită a lui Dmitri Rogozin în Moldova datează cu 5-6 iulie. Atunci oficialul rus a avut întrevederi cu conducerea R. Moldova și Transnistriei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?