X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi susține poziția lui Voronin

6 sep. 2016,, 15:11   Politică
6293 3
Foto: allmoldova.com

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, este de acord cu liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, care a declarat că alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc la 30 octombrie sînt ilegale, notează NOI.md.


Usatîi consideră că, chiar și în această situație, partidul condus de el nu poate rămîne în afara procesului politic, fiindcă oamenii vor ca și opoziția să participe la alegeri.

„Vladimir Voronin spune că alegerile de la 30 octombrie sînt ilegale și amintește ca eu încă în primăvară am spus acest lucru. O rectificare: am spus, spun și voi spune acest lucru – aceste alegeri sînt ilegale din simplul motiv că Curtea Constituțională nu poate modifica Constituția. Ea poate fi modificată doar de Parlament. De nenumărate ori am propus ca toată opoziția să boicoteze alegerile, dar astăzi la ele participă toți, cu excepția lui Vladimir Voronin, de care nimic nu depinde. În aceste condiții, Partidul Nostru nu poate rămînea în afara procesului politic”, susține Usatîi.

Potrivit lui, în ultimele luni PN a primit din raioane mii de apeluri cu sugestia ca partidul să înainteze un candidat la funcția de președinte. „Da, alegerile sînt ilegale, dar oamenii vor ca opoziția să participe la ele. Oamenii nu vor sa aleagă între Lupu, Leancă și Ghimpu. Și noi participăm la alegeri pentru a oferi poporului o alternativă acelui proces de distrugere cu care se confruntă în ultimii ani”, a conchis Usatîi.

Precizăm că PCRM a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să boicoteze alegerile prezidențiale din 30 octombrie, deoarece acestea ar fi ilegale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?