Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Voronin despre Usatîi și Dodon: S-au pus în rînd la fotoliul de președinte ca ”la bere” (VIDEO)

6 sep. 2016,, 12:42   Politică
6149 4

Voronin despre Usatîi și Dodon: s-au pus în rînd la fotoliul de președinte ca ”după bere”
Foto : noi.md

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, acuză actuala guvernare, care a preluat puterea după lovitura de stat din 2009, că a instaurat o democrație perversă în societate.


În cadrul unei conferințe de presă Voronin a spus că singura soluție pentru depășirea acestei situații din țară este organizarea unor alegeri anticipate parlamentare și boicotarea alegerilor prezidențiale, relatează NOI.md.

„Miniștrii încalcă jurămîntul și își permit acțiuni care, în mod evident, sînt în contradicție cu Constituția. Cei care au venit la putere după lovitura de stat au reușit să instaureze o democrație perversă, bazată pe interesele structurilor de clan”, a afirmat Voronin.

Întrebat la cine se referă, fostul președinte a spus că la guvernarea care a preluat puterea începînd cu 2010, fără ca să anunțe o persoană anume. Totodată, liderul PCRM a spus că PCRM se menține pe poziții și va boicota alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

„Noi avem în vedere prin această boicotare dreptul de a nu vota și de a ignora aceste alegeri, care sînt neconstituționale. Constituția nu prevede astfel de modificări și de hotărîri luate de Curtea Constituțională. Constituția trebuie să stea în frunte și nu trebuie atinsă așa cum vrea fiecare”, a subliniat Voronin.

Totodată, liderul PCRM a ținut să menționeze că, deși socialiștii, în frunte cu Igor Dodon, și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, se arătau nemulțumiți de decizia CC din 4 martie și anunțau boicot, acum stau la coadă la fotoliul de președinte ca ”la bere”.

„Acum s-au pus toți în rînd ca după «pivă», la fotoliul de președinte și «kak milenkie» aleargă și adună semnături”, a mai spus Voronin.
„Dodon se bătea cu capul de toți pereții că numai alegeri anticipate, dar acum arde totul de sub el, și fălcile îi ard”, a remarcat liderul PCRM.

Referitor la candidatura lui Marian Lupu, Voronin a ținut să amintească că acesta primul a trădat PCRM-ul, părăsind partidul: „Dintr-un trădător ca ăsta să iasă președinte?”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?