Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

În Moldova a fost inaugurat un monument al Papei Ioan Paul al II-lea

22 aug. 2016,, 13:30   Societate
2997 0
В Молдове появился памятник папа римскому Иоанну Павлу II
Foto: mail.ru

Duminică, în scuarul Bisericii Catolice "Providenţa Divină" din Chişinău, Ambasada Poloniei în Moldova a inaugurat un monument în cinstea lui Papa Ioan Paul al II-lea.


Ambasadorul polonez, Artur Michalski, a spus la ceremonia de inaugurare că "Papa Ioan Paul al II-lea a jucat un rol important pentru religie, pentru catolici şi pentru ortodocşi".

"El a fost un papă care s-a apropiat cel mai mult de popor. Pe monument el este reprezentat ca fiind aşezat pe o bancă. Oricine se poate aşeza lîngă el, pentru a medita", a spus diplomatul.

Întrebat ce proiecte planifică Ambasada să mai realizeze în Moldova, el a spus că acestea sînt multe, iar cel mai apropiat se va referi la prezenţa diasporei poloneze în Soroca.

Autorul monumentului, sculptorul moldovean Veaceslav Jigliţchi, a menţionat că "ideea creării monumentului a apărut acum jumătate de an, iar monumentul a fost realizat în decurs de două luni la Chişinău".

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a spus că Papa Ioan Paul al II-lea "a fost un om mare, care întotdeauna s-a rugat pentru pace".

Potrivit Ambasadorului Germaniei în Moldova, Ulrike Maria Knotz, "crearea monumentului este o idee bună, deoarece Papa Ioan Paul al II-lea a rămas în amintirea nu doar a polonezilor, ci şi a altor naţionalităţi".

Papa Ioan Paul al II-lea (Karol Josef Wojtyla), care s-a născut şi a învăţat în Polonia, în 1978 a devenit cel de-al 264-lea papă al Romei, fiind capul Bisericii Catolice pînă la sfîrşitul vieţii sale, în aprilie 2005.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?