X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

În Moldova sînt amenajate teritoriile mormintelor de război

29 mar. 06:00   Societate
1798 0

În satul Vișoara, comuna Purcari, raionul Ștefan Vodă, se desfășoară lucrări de amenajare a teritoriului mormintelor de război ale soldaților sovietici care au murit pentru eliberarea țării de sub ocupația nazistă.

După cum a remarcat unul dintre liderii Mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare "August", Alexei Petrovici, în 2021, prin efortul organizației slavone pentru drepturile omului "Vece", cu sprijinul autorităților locale, a fost restaurat în totalitate memorialul - grupul sculptural și basoreliefurile cu numele eroilor căzuți. Amenajarea teritoriului adiacent a fost amînată din cauza lipsei resurselor financiare.

Noul primar al orașului Purcari, Nicolae Damian, ales în anul trecut, a decis să finalizeze restaurarea monumentului eroilor, în anul aniversării a 80 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism.

Satul Vișoara a avut mereu respect față de memoria eroilor căzuți la datorie. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, satul, făcînd parte din unul dintre capetele de pod de pe Nistru, a fost locul unor lupte crîncene. În luptele pentru sat au murit 323 de soldați și ofițeri ai Armatei Roșii.

6
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?