Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

O pensionară a finanţat instalarea primei bănci, în cadrul proiectului "Donează o bancă"

11 aug. 2016,, 16:20   Capitala
3003 2
Пенсионерка подарила Кишиневу скамейку
Foto: infotag.md

O femeie din Chişinău a finanţat instalarea unei bănci pe strada Traian din sectorul Botanica, în cadrul proiectului "Donează o bancă", implementat de organizaţia obştească "Parcurile Viitorului" şi Primăria Chişinău.


Potrivit Agenţiei INFOTAG, şeful Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, Vasile Efros, a declarat, joi, la prezentarea băncii, că ea a fost donată de familia Guţu. "Costul fabricării şi instalării unei bănci, precum şi instalarea unei plăcuţe este de 4 mii lei. Scopul proiectului este coeziunea socială şi acesta este un apel către locuitori de a îmbunătăţi starea oraşului şi de a aprecia ceea ce au făcut autorităţile locale", a spus el. Oficialul şi-a exprimat regretul că nu toţi apreciază binele ce se face în oraş. Acest lucru este demonstrat de faptul că deja 20 de coşuri de gunoi, instalate pe străzile capitalei, au fost stricate de persoane necunoscute, iar şapte au fost furate. Preşedinte organizaţiei obşteşti "Parcurile Viitorului", Ana Şandra, a spus că "familia Guţu a fost printre primele care a răspuns invitaţiei de a participa la proiect şi a donat o bancă în memoria fiului lor decedat". Ea a menţionat că proiectarea băncii a fost aleasă în colaborare cu Primăria. Accentul a fost pus pe calitate şi preţul accesibil. Toate băncile sînt la fel şi diferă doar textul de pe plăcuţă.

Săptămîna viitoare vor fi instalate cîteva bănci finanţate de persoane juridice. Locul instalării va fi ales de către client în comun cu Primăria. Autorităţile locale propun bulevardul Mircea cel Bătrîn din sectorul Ciocana, bulevardul Traian din sectorul Botanica, precum şi parcurile La Izvor, Valea Morilor, Rîşcani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?