X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Autoritățile avertizează: noi cazuri de rujeolă în Chișinău

1 apr. 10:17   Societate
1578 0

Primăria municipiului Chișinău anunță despre existența a două focare de rujeolă, în capitală.

Unul – se menține la centrul pentru refugiați din Ucraina, depistat la mijlocul lunii martie, iar altul – a fost confirmat la o familie cu copii mici. În total, 14 persoane, între care copii, au fost confirmate pozitiv la boală, iar alte 15 au deocamdată statut de suspecție, transmite NM.

„Avem două focare de rujeolă, în Chișinău. Un focar – în centrul de refugiați. Acolo au fost confirmate 13 cazuri de rujeolă, iar 10 sînt suspecte. Un alt focar a fost înregistrat la o familie de o confesie religioasă, unde sînt 5 cazuri suspecte, 1 caz confirmat prin analize de laborator. Toți sînt copii mici. Minorii au fost internați la spital”, a declarat șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan.

Amintim că, pe 18 martie, în timpul ședinței Primăriei Chișinău, șeful Direcției municipale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, a anunțat că într-un centru de pe str. N. Testemițanu care găzduiește circa 160 de refugiați ucraineni, dintre care peste 60 sînt copii, a fost depistat un focar de rujeolă.

De la începutul anului 2024, în țară, au fost confirmate prin diagnostic de laborator, 16 cazuri de rujeolă, inclusiv 11 în focarul înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?