Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Portul Giurgiuleşti a trecut la livrarea de containere pe calea ferată

6 aug. 2016,, 12:00   Economie
4362 0
Джурджулештский порт перешел на доставку контейнеров по железной дороге
Foto: danube-river.info

Livrarea containerelor la Chişinău din Portul Giurgiuleşti şi retur se realizează acum pe calea ferată.


După cum s-a comunicat în cadrul Companiei Danube Logistics, care este investitorul şi operatorul general al portului, anterior mărfurile erau livrate în exclusivitate cu transport auto. Acum o garnitură susbtituie 40 de TIR-uri, deoarece transportă concomitent anume atîtea containere cu capacitatea de 28 de tone.

“Timpul în drum – 12 ore, tarifele sînt avantajoase. La Chişinău livrăm mărfuri transportate pe mare la Giurgiuleşti, în principal, inginerie electrică, materiale de construcţie, pneuri de automobile, mărfuri de larg consum. Retur – mărfuri pentru export. Acum, în principal, cereale”, au comunicat în cadrul administraţiei portului.

Pentru încărcarea şi descărcarea containerelor la Chişinău a fost închiriat un deposit cu 200 de containere şi cu tot echipamentul necesar. În prima etapă garniture va efectua cursa o data pe săptămînă.

În anul 2015 prin Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti au fost transbordate 7986 containere, ceea ce este cu 3% mai mult, decît în anul precedent. Totodată, exportul de containere s-a majorat cu 42%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?