Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 505

Guvernul a decis să nu mai angajeze personal în instituțiile de stat

4 aug. 2016,, 08:40   Societate
5444 0
Foto: casata.md

Organele de conducere şi alte instituţii finanţate din bugetul de stat nu îşi vor mai putea majora numărul de angajaţi. Aceasta prevede hotărîrea aprobată miercuri de către Guvern, la iniţiativa Ministerului Finanţelor.


Potrivit agenţiei INFOTAG, prezentînd proiectul, ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a spus că acesta a fost elaborat la propunerea FMI "cu scopul de a nu admite datorii la fondul de salarizare a angajaţilor din instituţiile publice".

În acelaşi timp, el a subliniat că moratoriul se aplică la situaţia de la 1 august 2016 şi nu se referă la absolvenţii instituţiilor de învăţămînt superior care vor dori să se încadreze în sistemul public.
Suma economiilor formate în urma posturilor vacante va fi blocată pînă la rectificarea bugetului de stat, care, potrivit ministrului, va fi efectuată pînă în septembrie.

De asemenea, Guvernul a aprobat Programul de instruire a funcţionarilor publici pentru 2016-2020. Acesta prevede îmbunătăţirea mecanismului de pregătire profesională şi instruirea continuă a funcţionarilor, precum şi ajustarea sistemului la standardele europene.

Programul stabileşte că în următorii cinci ani, cursurile de instruire pe termen scurt la care vor participa funcţionarii publici vor avea ca scop dezvoltarea competenţelor, abilităţilor şi atitudinii profesionale necesare pentru exercitarea funcţiei publice. Totodată, aceştia îşi vor dezvolta capacităţile de elaborare a documentelor de politici publice şi planificare strategică, îşi vor îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere a limbilor străine şi consolida abilităţile de conducere.

Programul a fost elaborat de Cancelaria de Stat, în colaborare cu specialiştii proiectului Twinning "Suport pentru modernizarea serviciului public din Republica Moldova în corespundere cu cele mai bune practici ale Uniunii Europene" şi va fi sprijinit financiar din bugetul de stat şi de partenerii de dezvoltare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?