X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Oficiul șefului „Apă-Canal Chișinău” cu “televizor de aur” în valoare de 50 de mii de lei (FOTO)

1 aug. 2016,, 12:50   Capitala
9632 6
Офис главы «Apă-Canal Chişinău» с «золотыми стульями» за 30 тыс. леев (ФОТО)
Foto: realitatea.md

În cadrul ședinței Primăriei municipiului Chișinău din 1 august directorul Întreprinderii „Apă-Canal Chișinău” Constantin Becciev a fost mustrat pentru deturnare de fonduri.


Potrivit auditului, al căruia rezultate au fost sonorizate de șefa Direcției municipale finanțe Veronica Herza, întreprinderea a procurat mobilier de oficiu la prețuri exagerate. Portalul realitatea.md a publicat fotografiile din oficiul șefului „Apă-Canal Chișinău” și alte birouri, relatează NOI.md.

Întreprinderea a procurat mobilier de oficiu la prețuri ce depășesc considerabil cele cu amănuntul. Astfel, potrivit datelor auditului, SA „Apă-Canal Chișinău” a cheltuit 150 de mii pentru procurarea unei mese, pentru aparatul pentru prepararea cafelei - 80 mii de lei, pentru televizor – 50 de mii de lei, valoarea scaunelor pornește de la 30 de mii de lei, iar a tumbei pentru televizor – peste 30 de mii de lei.

„Televizor de 50 de mii de lei, ce-i, de aur televizorul cela? Cum de justificat asemenea chestiuni? Tumbă de 30 de mii. Este ceva inimaginabil. Dvs, în loc să economisiți, creați această opinia negativă a societății. Sînteți profesionist în domeniu, dar aceste date mă fac să gîndesc altfel”, s-a adresat Chirtoacă către Becciev.

S-a stabilit că cîteva companii care livrează bunuri materiale „Apă-Canal Chișinău” sînt conduse de Elena Agachi care este fiica șefului Întreprinderii Constantin Becciev, deși în contractele de livrare a bunurilor numele dnei Elena Agachi nu figurează.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?